La ciutat, origen i funcions

  • Conceptes bàsics: Unitat 11, apartats 1 a 4. Aquest apartat no s’ha d’aprendre de manera exhaustiva, però convé tenir clars tots els conceptes que hi apareixen.
  • Origen de les ciutats: Unitat 12, apartat 5. Al principi la informació pot semblar una mica feixuga, però en cadascuna de les etapes aporta informació sobre l’urbanisme (tipus de pla), les funcions urbanes, els agents urbans i la xarxa de ciutats.
  • Funcions de les ciutats: Unitat 11, apartat 6.
  • Xarxes urbanes: Unitat 12, portada i apartats 1 i 2.

– CONTINGUTS WEB:

  • Geteach, pàgina web que permet, entre altres coses, comparar amb Googlemaps el plànol de dos ciutats alhora. Molt recomanable!


  • Carta Històrica de Barcelona, extraordinari document interactiu del MUHBA (Museu d’Història de Barcelona) que il.lustra l’evolució urbanística de Barcelona des de la seva fundació fins a l’actualitat. Amb comentaris breus i molt valuosos.

  • Madridhistorico, pàgina web interactiva que ens mostra l’evolució urbanística de la ciutat de Madrid. També molt interessant i útil, en tant que l’urbanisme de Madrid ens és més desconegut que el de Barcelona.


Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.