Ruta d’exili

El projecte Ruta d’exili es va iniciar el curs 2015 – 2016.

Consisteix en un treball transversal en el qual intervenen les matèries de ciències socials, Ètica, català, castellà i francès. El realitzen els i les alumnes de 4t de l’ESO a través de la matèria d’Ètica amb la lectura, a l’aula, del llibre: Montellà, Assumpta: La maternitat d’Elna. Ed. Ara Llibres.

Es tracta d’una matèria d’una hora setmanal. A classe es va llegint el llibre i contextualitzant la història que relata a través d’explicacions de la professora,  vídeos, power point, pel·lícules, premsa, debats, etc. i una sortida amb els alumnes de 4t d’ESO seguint, en part,  el camí  que van fer els republicans a la fi de la Guerra Civil camí de l’exili.

Aquesta sortida la realitzem, sempre que es pot, el dia 27 de gener, dia en què les tropes franquistes van entrar a Mollet del Vallès.  Ens acompanya l’autora del llibre, Assumpta Montellà. Visitem els espais que descriu el llibre com són: el camp d’Argelers, el cementiri dels republicans espanyols i catalans, la maternitat d’Elna i, finalment, la tomba d’Antonio Machado a Colliure.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.