Obres PAU catalanes Primeres Avantguardes

LES PRIMERES AVANTGUARDES

CONTEXT HISTÒRIC

París continua sent la capital cultural i artística, com al segle XIX.

Els nous corrents artístics del s.XX foren el reflex d’un món cada vegada més canviant: a nivell científic, noves formes de pensament i canvispolític. Innovacions físiques i matemàtiques com “ la teoria de la relativitat”, teories òptiques que aporten noves visions del món a traves de microscopis o telescopis,

Les fotografies aèries, el cinema, la gran velocitat del transport. Les noves teories de la Psicoanàlisi de S. Freud parlaven dels nous llenguatges del subconscient i dels somnis.

Políticament, la rivalitat dels estats europeus degut a les ambicions colonials van culminar en la I Guerra Mundial (1914-18). Acabada la guerra la situació empitjorà tant econòmicament (Crac del 29) com políticament, amb l’enfrontament entre els feixismes i comunisme , que amenaçaven les democràcies liberals. La Guerra civil espanyola (1936-39) i la II Guerra Mundial(1939-45) demostraren que la destrucció humana no tenia límits.

Els artistes europeus, sensibilitzats amb la situació, busquen nous llenguatges creatius, expressius, fan un art combatiu per conscienciar la societat de la situació política del moment i animar-los a prendre partit.

PAVELÓ ALEMANY

DONA I OCELL

 

DONA I OCELL by

NIT DE LLUNA by

Aquesta entrada ha esta publicada en Obres PAU catalanes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.