Criteris de correcció examen de gener

Exercici 1. Es demana la descripció i l’anàlisi d’una gràfica sobre l’evolució del consum de fonts d’energia primàries a Espanya des del 1970 fins el 2012. Per tant, l’alumne ha de respondre seguint una pauta similar a la següent:

  • Presentació del mapa: descripció de la taula, de la representació de les dades i dels conceptes fonamentals (energia primària i tipus d’energies). 0,5 punts
  • Descripció de les dades: evolució de cada tipus d’energia primària al llarg dels 40 anys analitzats. És raonable fer-ho agrupant les fonts d’energia en renovables i no renovables, tradicionals i alternatives. 1,5 punts
  • Anàlisi de les dades: cal raonar l’evolució de cada una de les fonts d’energia i posar-la en relació amb la PEN (Política Energètica Nacional), a més de comparar el model energètic dels 70 i el model energètic actual. 1,5 punts
  • Conclusió: reptes actuals i perpsectives de futur. 0,5 punts

Exercici 2. Cal definir amb cura i amb certa amplitud d’informació els dos conceptes:

  • Descarbonització: procés de reducció de les emissions de carboni a l’atmosfera que suposa un canvi radical de model energètic a nivell mundial, regional i nacional. Cal fer esment dels aspectes institucionals d’aquest procés. 0,5 punts
  • Sostenibilitat: qualitat d’un model econòmic i social que suposa un equilibri entre l’explotació humana dels recursos disponibles i la capacitat de regeneració de la natura. És desitjable afegir algun exemple en relació amb el consum humà o amb alguna activitat econòmica. 0,5 punts
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.