Lectura Perceval

Heu de llegir la novel.la de Chrètien de Troyes Perceval o El cuento del Grial fins a la pàgina 189 del pdf adjunt. Naturalment, podeu també demanar el llibre a la biblioteca o fins i tot comprar-lo. En aquest últim cas, vigileu que l’edició no sigui infantil ni massa acadèmica. En català us recomano l’edició de Quaderns Crema, en castellà l’edició de butxaca de Alianza Editorial.

A més, heu de fer les següents activitats (3-4 pàgines):

  • Quin dels dos títols et sembla millor, Perceval o El conte del Grial? Justifica l’encert o l’error de tots dos.
  • Quina relació té la miniatura davall amb la novel.la? Situa l’escena en l’argument de la història i identifica els objectes i personatges.
  • Els personatges de la novel.la pertanyen casi tots a la noblesa. Després de llegir els apartats 3 i 4 de la unitat 3, explica com es reflexa a la novel.la la vida dels nobles (vida quotidiana, lleure, valors morals, paper de les dones, etc.).

http://gentsup.es/wp-content/uploads/ngg_featured/Perceval-o-el-cuento-del-Grial-Chretien-de-Troyes.jpg

Podeu dissenyar el treball com vulgueu, tot i que us recomano fer-lo amb ordinador i fer servir recursos gràfics per millorar la presentació i per il.lustrar el contingut. Valoraré totes dues coses, contingut i presentació. L’entrega serà el primer dia de classe (grup sencer). I sobretot no oblideu que es tracta de gaudir de la lectura. Fins i tot us podeu animar, continuar la lectura i llegir les aventures del protagonista de la segona meitat del text, el cavaller Gauvain.

Bones vacances i bona lectura.

Resultado de imagen de perceval imágenes

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.