Un mapa interactiu amb totes les disputes territorials al món

El mapa interactiu ‘A World of Disputed Territories’, publicat recentment pel portal d’anàlisi de dades i d’estatístiques Metrocosm: ‘D’un extrem del món a un altre, com a mínim 124 països (o “quasi països”) estan implicats en disputes territorials d’alguna mena, que inclouen fins a 105 territoris.’ Si es clica sobre un estat, hi apareixen els conflictes que manté.

A més del centenar llarg de conflictes territorials inclosos al mapa de Metrocosm, els autors també han fet una selecció a part. A ‘les sis disputes més interessants, sorprenents o estranyes’, hi apareixen les illes Kurils, ‘la raó per la qual el Japó i Rússia encara no han signat cap tractat de pau per a posar fi a la Segona Guerra Mundial’; l’estat de Belize, la sobirania del qual Guatemala reclama des del 1940; l’estret de Gibraltar, amb els enclavaments espanyols de Ceuta i Melilla i el britànic de Gibraltar; Rockall Island, un illot a l’Atlàntic nord disputat des de fa dos segles per la Gran Bretanya, Islàndia i Dinamarca; Arunachal Pradesh, on ‘Google Maps marca una frontera o una altra depenent de qui s’ho mira’, i Bir Tawil, ‘un territori que ni el Sudan ni Egipte no volen reclamar’.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en El Món Actual. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.