Recursos energètics

Aquest tema l’heu de preparar vosaltres, ja sabeu que no n’hem parlat a classe. La orientació dels continguts responen a la descripció que s’hi fa al document que us vaig entregar a principi de curs “Orientacions per a l’examen de Geografia. PAU 2018”.

La unitat 4 del llibre “Els recursos i l’enegia” és una bona font d’informació. Aprofito, però, per fer referència per primer cop a la pàgina web del professor Josep Maria Bofarull, potser la més coneguda i popular de totes les que hi ha, posant un enllaç al seu post entorn d’aquest tema https://geografiabatxillerat.wordpress.com/2016/10/18/recursos-energetics-estudi-de-cas-espanya-i-catalunya/
És especialment útil per la sistematització que fa dels avantatges i inconvenients de cada tipus d’energia. Us recomano fer servir la seva pàgina per qualsevol altre tema.

Com sempre, també, teniu informació rellevant i cartografia interessant a la web del Instituto Geográfico Nacional, al voltant de l’energia i de l’aigua a la secció “España en mapas. Una síntesis geográfica”, i entorn del tema de l’aigua també a “Recursos educativos. España a través de los mapas. Medio ambiente”.

Les dos primeres sessions abans de l’examen les dedicarem a comentar tot això. Recordeu estudiar també els mapes provincial i autonòmic d’Espanya i el mapa comarcal de Catalunya.

A més dels comentaris dels paisatges havia pensat demanar-vos algun exercici més, però l’esperit nadalenc m’ha fet canviar de idea, HO, HO, HO! És molta informació, sens dubte, però cal que feu aquesta feina de recerca, lectura, selecció i processament de informació rellevant.

Feliç Any 2019 i PAU!


Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.